Skip to main content

Gratis promotieconcerten Mannenkoor Bel Canto

Gepubliceerd op: 14 mei 2024

Pagina 1 van 2

Het Mannenkoor Bel Canto uit Apeldoorn viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Zij doen dat onder andere door gratis promotieconcerten in de regio Apeldoorn te organiseren die  starten op vrijdag 7 juni om 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Beekbergen. Later staan optredens in Twello en Vaassen op het programma.

Het nu 40- koppige mannenkoor hoopt naast een klinkende uitvoering op 7 juni op extra versterking van mannelijke zangers om ook de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Het eerste doel is om over 5 jaar de mijlpaal van 95 jaar te bereiken. Bij Bel Canto twijfelt niemand daaraan. Het energieke koor heeft onder de bezielende leiding van dirigente Susanna Veerman een vernieuwd repertoire opgebouwd, dat als heel gevarieerd kan worden omschreven. Van de bekende “Singer-songwriter” als Leonard Cohen het Hallelujah tot de klassiekers als het Slavenkoor van Verdi; van Negro Spiritual tot de Gospel Song Down by the Riverside. Wijnliederen, bierliederen voor de wat luchtiger uitvoeringen bijvoorbeeld bij een wijnconcert in de maand oktober en uiteraard Kerstliederen in decembertijd.

Het koor is een zogenaamd “overdagkoor” wat inhoudt, dat wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt gerepeteerd. Met een half uurtje pauze om de kelen te smeren. De sfeer is heel ontspannen, maar muzikaal worden de puntjes wel degelijk op de “i” gezet en dat komt de zangkwaliteit absoluut ten goede. Hoofd Werving van het koor weet, dat je vaak hoort zeggen : “Ik kan niet zingen” maar zijn antwoord is, dat alleen zingen best wel lastig is, maar dat samen zingen een enorme kick geeft met vaak kippenvelmomentjes.

Vrijdag 7 juni opent de Hervormde Kerk in Beekbergen om 19.30 uur haar deuren voor dit gratis unieke promotieconcert. Parkeren kan zonder kosten  bij de kerk. Het concert begint om 20.00 uur met omstreeks 21.00 uur een kort intermezzo van orgelmuziek door pianiste/organist Caroline van der Weiden. Rond kwart voor tien denken wij, dat u kunt terugzien op een muzikaal geslaagde avond.

Is uw interesse gewekt om eens een repetitie bij te wonen dan staat ons Wervingsteam klaar om u na afloop van dit concert verder te informeren onder genot van een drankje in het ontmoetingscentrum Het Hooge Pad.       

Het Mannenkoor Bel Canto is er klaar voor en we zien er naar uit u te mogen ontmoeten.  Kijk ook eens op onze website op www.mannenkoorbelcanto.nl